Mocht je gaan wonen en werken op St. Eustatius ben je natuurlijk benieuwd wat er te krijgen is op het eiland maar ook wat voor prijs je er voor betaald. Om zo een beetje te kunnen inschatten wat je maandelijkse kosten zijn.

Wij (Mijn vrouw, ik en onze kindje van 1) zijn per week $200 kwijt aan boodschappen. In het begin keken we heel erg naar de prijzen en waar we het goedkoopst konden kopen. Maar al snel gooide we dat overboord en keken niet meer zo naar de prijs omdat er minder keus is. Er is 1 grote supermarkt (de Duggins) en wat kleine supermarkten. Als wij boodschappen doen, doen we dat in drie verschillende supermarkten omdat elke supermarkt weer iets anders te bieden heeft.

Zo is High five supermarkt bekend om zijn Nederlandse producten. Eens in de 4 weken krijgen zij hun bestelling uit Nederland. Dus bijvoorbeeld stroopwafels zijn ook hier gewoon te koop.

Wij doen vaak de boodschappen op woensdag of donderdag omdat dan de boot aankomt met verse producten zoals groente en fruit. Deze zijn vaak snel uitverkocht. Zo kan het voorkomen dat je op maandag nog even paprika’s wil kopen maar dat die gewoon overal uitverkocht zijn.

In de foto collage hier onder foto’s van producten met hun prijs in dollars en een bonnetje van weekboodschappen van de Duggins om je een klein beetje een beeld te geven wat er voor welke prijs beschikbaar is.