Op Statia is schoon drinkwater geen vanzelfsprekendheid. Met als gevolg dat je eigenlijk maar twee keuzes hebt. Of je koopt drinkwater in petflessen of je koopt een filtersysteem om regenwater te filteren naar drinkwater. In deze blog geef ik informatie over het British Berkefeld waterfilter

Voordelen

Het filteren van water via de British Berkefeld waterfilter heeft een aantal voordelen:

  • Het is goed voor het milieu aangezien je geen petflessen hoeft te kopen.
  • Het is goed voor je portemonnee. Een petfles van anderhalf liter water kost ongeveer 1 dollar.
  • De aanschaf van een filter kost ongeveer €150, exclusief de filters. Na een jaar heb je dit er zeker terugverdiend.
  • Het filter werkt op zwaartekracht en niet op elektriciteit. Daardoor heb je altijd drinkwater tot je beschikking, mits je regenwater opvangt rondom je woning.
  • Tijdens het orkaanseizoen laat de bevoorrading van de supermarkten wel eens te wensen over. Daarnaast kan de elektriciteit uitvallen. Met behulp van een groot waterfilter de heb jij je drinkwater altijd beschikbaar. Een hele geruststelling.

Eigen ervaring

Zelf gebruik ik het filtersysteem met veel plezier. Het regenwater vang ik op in cistern, een (interne regenton van 500 liter met waterpomp). Dat regenwater komt uit de kraan via een eenvoudig filter. In ons gezin met 2 volwassenen en een baby drinken we zo’n 6 liter per dag. Met een keramiek filter doen we 6 maanden en die bestellen we in Nederland. We hebben nu het filter drie jaar en we vinden het filtersysteem fantastisch omdat we altijd waterzekerheid hebben, zeker handig tijdens het orkaanseizoen. Het apparaat is niet groot en heeft een vaste plek op het aanrecht. Een kleiner alternatief is een Brita waterfilter kan, maar daarvoor moet je om de maand een nieuw filterpatroon in doen.

Omschrijving op prepshop.nl

Op prepshop.nl staat het filter als volgt omschreven: ‘Waterfilter met twee keramische filterelementen van de gradatie ATC Super Sterasyl. Ieder filter kan circa twintig liter per filterelement per etmaal zuiveren. Omdat je er 2 filter tegelijk in kan plaatsen is het maximaal in totaal goed voor veertig liter veilig drinkwater per etmaal. De behuizing is vervaardigd van hoogwaardig gepolijst roestvrijstaal. British Berkefeld outdoor waterfiltersystemen zijn zo krachtig, dat ze in staat zijn om water uit de grond, rivier of sloot moeiteloos te zuiveren tot veilig drinkwater. Meer dan 99,99% van de bacteriën wordt door de filters tegengehouden! Ook is dit ons enige waterfilter dat lood en andere zware metalen uit het water filtert!’