Mocht je voor lange tijd of korte tijd van plan zijn om naar St. Eustatius te komen, bereid je dan alvast voor dat je ongedierte gaat tegenkomen, zeker in en rondom je huis. Hieronder een greep aan wat je kunt tegen komen en wat je er aan kunt doen.


De kakkerlak: 
De kakkerlak kom je hier geregeld tegen in verschillende maten, en ze kunnen ook nog eens vliegen.
De beste remedie is je huis goed schoonhouden en je afvoer, die vaak uitloopt in je tuin, met gaas afdichten zodat er niets naar binnen komt. Als je er echt veel last van hebt kun je een keer per maand een verdelger laten komen. 

De mier:
Er zijn verschillende soorten mieren op het eiland. Zo heb je de suikermier die je tegenkomt als je bijvoorbeeld een druppel cola op de grond laat vallen. Beste bestrijding is dus wederom je huis goed schoonhouden. Daarnaast heb je de zwarte mier. Deze maakt voornamelijk nesten in de tuin maar komt ook geregeld naar binnen. Het vervelende is dat deze mier steekt. Dus met blote voeten door de tuin kan goed gaan maar niet altijd. Ze kruipen ook vaak in electra dus het zou zomaar kunnen dat je ze uit het stopcontact ziet lopen. Beste bestrijding is antgel. Deze spuit je op de looproute van de mieren. Daar eten ze vervolgens van en brengen het naar hun nest waardoor iedereen vervolgens het loodje legt.

De Rat/muis:
Ook hier heb je muizen en ratten. Hierbij is het best dat je wederom het huis goed schoonhoud en je afval direct in de afvalcontainer doet.De mug:
Zeker als je hier net bent zullen de muggen je weten te vinden. Een klamboe, elektrische vliegenmepper, deet en horren voor de ramen helpt goed. Echter zul je er niet aan ontsnappen dat ze je zullen prikken.De wesp:
Hier noemen ze hem “jacky’s” en zijn ze niet te vergelijken met de Nederlandse wesp. Jacky’s zullen je niet storen tijdens het eten in de buitenlucht of als je een slokje neemt van je cola op het terras. Kom je te dicht bij hun nest dan kunnen ze erg agressief zijn. Als je een nest hebt kun je het best BOP er op spuiten (is hier in elke supermarkt verkrijgen).


Centipede: 

Dit is een duizendpoot die kan steken. Deze kom je niet vaak tegen maar als ze je steken ben je nog niet jarig. Het beste is om deze gelijk te doden met bijvoorbeeld de onderkant van je slipper. Er is nog wel een grappig fabeltje over de centipede op het eiland. De centipede staat hier namelijk voor vruchtbaarheid. Als de bevolking een centipede ziet, betekent dit volgens hen dat er iemand zwanger zal zijn in hun omgeving.

Spinnen:
Je hebt hier voornamelijk de bananenspin en een tarantula. Deze vindt je zelden in huis maar meer in de tuin. Deze spinnen zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Je kunt ze het beste vangen en in de tuin weer uitzetten of een harde schouderklop geven die ze niet meer overleven. De tarantula zie je vooral als het veel heeft geregend.

Deze 7 verschillende soorten kom je het vaakst tegen maar als je je huis gewoon goed schoonhoud en een goed bronnenonderzoek doet waar bij overlast het desbetreffende beest vandaan komt, en je het vervolgens ter plekke bestrijdt, dan heb je er niet zo veel last van.