In de zee rondom St Eustatius kun je prachtig snorkelen. Echter is de zee niet altijd even toegankelijk zoals je dat misschien gewend bent in Nederland of op Curacao/Sint Maarten.

Het zandstrand dat St. Eustatius heeft is namelijk niet beschermt tegen het grillen van de zee. Hierdoor kan er door een bepaalde stroming strand worden aangevoerd waardoor het zandstrand groter wordt, maar als er een hevige storm is kan het strand ook weer worden afgevoerd waardoor het strand kleiner word. Dat gezegd hebbende is het handig om waterschoenen mee te nemen. Zo ben je altijd voorbereid en kun je veilig en makkelijk de zee in. Als je deze waterschoenen ook nog is combineert met open hiel flippers ben je helemaal van alle gemakken voorzien.

Een andere tip voor het snorkelen, is het aanschaffen van een UV werend duik/snorkel shirt. Dit zorgt er voor dat vooral je rug beschermd is tegen zon-verbranding. Je kunt je voorstellen dat als je lang in het water naar beneden zit te koekeloeren je rug flink kan verbranden. Met het dragen van het shirt bespaar je ook nog eens zonnebrand en ben je wat beter beschermd als je per ongeluk langs een steen onderwater schuurt.

De laatste tip is het masker. Tegenwoordig zijn er twee maskers op de markt. Het bekende masker met een bril en een adempijpje en een fullface masker. Beide maskers hebben een voor- en nadeel. Bij het fullface masker kun je zowel door je neus als je mond ademen maar kun je niet onderwater duiken. Bij het bekende snorkel masker met luchtpijpje kun je alleen door je mond ademen maar kun je wel onderwater duiken. Voor beide gevallen geldt: hoe beter de kwaliteit, hoe meer je plezier er van hebt. Dus mocht je echt van snorkelen houden koop een kwalitatief goed masker want dat vergroot duidelijk je plezier.

Er zijn verschillende plekken op St Eustatius waar je goed kunt snorkelen. Om het een beetje onder de knie te krijgen kun je goed oefenen in lower town. Een stukje uit de kust ligt een lang gerekt rif waar je veel vissen tegen komt en met een beetje geluk een schildpad of een rog.

Corre Corre is aan de wilde kant van het eiland. Hier kun je alleen snorkelen als de zee heel rustig is. Maar hier is het koraal duidelijk mooier en is er meer variatie. Deze plek is echter alleen voor gevorderde snorkelaars en hier moet je nooit alleen gaan snorkelen. Dit is overigens wel een perfecte plek om kreeften te vangen, mocht je daar van houden.

Tot slot is Jenkinsbay ook een prachtig plek om te snorkelen. Deze baai kun je eigenlijk alleen bereiken met de boot. Je kunt zo’n snorkeltochtje regelen met de plaatselijke duikschool.