Op St Eustatius kun je prachtig wandelen. Zowel op de quill (de vulkaan) zijn verschillende wandelroutes te vinden maar ook aan de andere kant van het eiland in het nationaal park Boven. De routes zijn niet altijd even goed onderhouden of duidelijk aangegeven maar je wandelt prachtig door relatief ongerepte natuur.

Echter schuilt er ook gevaar. Het gebeurd regelmatig dat mensen die op het eiland zijn ongelukkig vallen omdat ze de risico’s nog niet goed kunnen inschatten of het terrein nog niet goed genoeg kennen. Ga daarom altijd goed voorbereid op pad (voldoende water, zonnebrand, pet etc)  en zorg dat je als je alleen wandelt iemand anders op het eiland weet waar je naar toe gaat.

Ondanks (december 2020) is er een mooi boek uitgekomen over verschillende wandel tochten op St. Eustatius. Je kunt hem zowel op bol.com kopen als hier op het eiland. In het boek neemt Marion Schroen je mee kriskras over het eiland. Zeer de moeite waard om aan te schaffen en te gebruiken tijdens je verblijf op het eiland.

Kortom mocht je naar St. Eustatius komen neem dan zeker goede wandel schoenen mee!